Huni Kuini pärismaalased Brasiilia vihmametsas

Huni Kuinid elavad Brasiilia Amazonase metsades, kus nad on põlvest põlve edasi kandnud oma ainulaadset kultuuripärandit. Nende animalistlik maailmavaade keskendub yuxin’ile – elujõule, mis eksisteerib kõikides elusolendites looduses. Fotonäitus “Huni Kuini pärismaalased” tutvustab Huni Kuini hõimu kultuuri ja eluolu, mida kujundavad nende traditsioonid, maailmavaade ja vastupanu ajaloolistele väljakutsetele.

Lühidatel tekstipaneelidel pööratakse tähelepanu Huni Kuini hõimude keerulisele ajaloole eelkõige Brasiilia kummitööstuse buumi ajal, mis tõi kaasa põlisrahvaste territooriumide koloniseerimise ja metsade hävitamise. Muutuva ühiskonnaga seotud väljakutsetest rääkides keskendub näitus Huni Kuini pingutustele kaitsta oma kogukonda ja loodust – kliimamuutused ja metsade raadamine on tõstatanud küsimusi nii põlisrahvaste õiguste kui ka keskkonnakaitse osas.

Näitus koosneb 16 fotost, mis on trükitud kergetele A3 suuruses kapaplaatidele. Nendega kaasnevad 2 tekstipaneeli.

Tekstipaneelid

Tunnikava (ühiskonnaõpetus, geograafia, inglise keel, eesti keel; III kooliaste; 90 min)

Kutsume tunnikava tagasisidestama aadressil maailmaharidus@mondo.org.ee.


Fotode autorid on Minna Pyhala Soomest ja Marie Luise Ibatsai Saksamaalt. Näituse koostas MTÜ Living Gaia Estonia ja selle levitamist toetab MTÜ Mondo projektist „Maailmaharidus lasteaiast gümnaasiumini; Eesti panus kestliku arengu eesmärkidesse”, mida rahastab ESTDEV – Eesti Rahvusvahelise Arengukoostöö Keskus.

Tagasi