Buddha Aafrikas

Aasta: 2019 Pikkus: Nicole Schafer min
Keeled: mandarini, inglise Subtiitrid: eesti, inglise
Riik: Lõuna-Aafrika Vabariik, Rootsi Autor: Nicole Schafer

“Buddha Aafrikas” on südamlik dokumentaalfilm, mis jälgib Malawist pärit noore poisi Enock Alu elu budistlikus kloostris Aafrika südames. Kloostris algab iga päev algab varahommikuste palvetega, millele järgnevad hommikused harjutused ja hommikusöök. Seejärel suunduvad lapsed Yuan Tong kooli, kus õpitakse Hiina kultuuri, ajalugu ja mandariini keelt. Enock tunneb end üha kaugemana oma Aafrika kultuurist, sest õpilastel on harva võimalus koduküladesse naasta. Selle tulemusena on ta kaotanud oma emakeele ning ei saa osaleda traditsioonilistes rituaalides.

Film pakub haruldast pilguheitu kultuuridevahelisse kohtumisse, kus põimuvad budistlik õpetus ja Aafrika traditsioonid, avades vaatajatele võimaluse mõelda identiteedi, uskumuste ja kultuurilise mitmekesisuse teemadel. “Buddha Aafrikas” juhib tähelepanu keerukatele küsimustele, mis tekivad, kui kauged kultuurid kohtuvad ja üksteist mõjutama hakkavad.


Filmi näitamise õigused on omandatud projekti „Maailmaharidus lasteaiast gümnaasiumini; Eesti panus kestliku arengu eesmärkidesse” raames, mida toetab ESTDEV – Eesti Rahvusvahelise Arengukoostöö Keskus.

Tagasi